صادرات زنجیره فولاد با نرخ ارز توافقی افزایش پیدا میکند
وحید یعقوبی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره توافقی شدن نرخ ارز حاصل از صادرات زنجیره فلزات و تاثیر آن بر رشد صادرات این محصولات اظهار کرد: صادرات کلیه محصولات زنجیره فولاد از ابتدای امسال مشمول مقرراتی مبنی بر این که همه صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات محصولات خود را در بازار نیما و با نرخ این بازار به فروش برسانند بود. این امر در حالی به وقوع پیوست که تولیدکنندگان ناگزیر بودند تمامی مواد اولیه و تجهیزات مورد نظر خود را با نرخ ارز آزاد تهیه کنند.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، افزود: تولید بر اساس نرخ بازار آزاد و فروش ارز حاصل از صادرات بر اساس نرخ نیمایی انگیزه صادرات را از تولیدکنندگان فولاد گرفته بود؛ لذا، همین موضوع باعث شد که صادرات زنجیره فولاد در چهار ماه امسال ( ابتدای فروردین تا پایان تیر) نسبت به مدت زمان مشابه خود در سال قبل، کاهش ۵۰۰ میلیون دلاری صادرات را تجربه کند.
وی تصریح کرد: این مقدار کاهش در چهار ماه امسال مسؤولان اقتصادی کشور را بر آن داشت که در نرخ صادراتی محصولات زنجیره فولاد تجدید نظر کنند. در حال حاضر با اصلاحی که در نرخ ارز صادراتی این قبیل محصولات رخ داده، انتظار میرود که تا پایان سال جاری کسری به وجود آمده در صادرات زنجیره فولاد تا حدی جبران شود.
یعقوبی تاکید کرد: در صورت محاسبه ارز صادراتی زنجیره فولاد با نرخ توافقی و با فرض جبران عقب افتادگی صادرات محصولات زنجیره فولاد در نیمه دوم سال، پیشبینی میشود که در انتهای سال ۱۴۰۳ میزان صادرات محصولات زنجیره فولاد به اندازه سال ۱۴۰۲ یعنی به محدوده ۸ میلیارد دلار برسد.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: مصوبه جدید درباره ارز حاصل از صادرات محصولات زنجیره فولاد و محاسبه آن بر اساس نرخ توافقی انگیزه خوبی برای افزایش صادرات این قبیل محصولات و جبران کسریهای آن خواهد بود.